portada

portada

dijous, 30 de maig del 2013

IU, ICV i EUiA signen una declaració sobre el dret a decidir i el model d’estat

Izquierda Unida, Iniciativa per Catalunya Verds i Esquerra Unida i Alternativa han elaborat conjuntament i signat una ‘Declaració sobre el dret a decidir i el model d’Estat’.

Segons recull el text, “IU i ICV-EUiA coincideixen en la necessitat de propiciar el diàleg entre les forces polítiques de l’Estat i les forces polítiques catalanes per a garantir una sortida democràtica i pactada a la crisi del model territorial de l’Estat”.

Per a la consecució d’aquests fins, la iniciativa recull els següents tres punts que tanquen la declaració:
  • “Donar suport a l’exercici del dret a decidir del poble de Catalunya  i dels altres pobles de l’Estat que manifestin la seva voluntat d’exercir aquest dret.
  • Reclamar i afavorir un procés de negociació entre les forces polítiques de l’Estat i les forces polítiques catalanes per acordar la celebració  d’un referèndum sobre el futur polític de Catalunya i propiciar les reformes legislatives necessàries per a la seva convocatòria.
  • Treballar conjuntament de manera coordinada per un model d’Estat federal, plurinacional, social i republicà, que incorpori el dret a decidir”. 
Podeu veure la declaració en català i castellà en aquest blog.

Declaració en català:


Declaració en castellà:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada